Tuesday, October 7, 2014

PENGALAMAN MINUM AIR GULA

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah hari ni selesai appointment kedua dengan doktor..tapi sebelum jumpa doktor tu, buat pertama kalinya saya merasai minum air gula yang *sedap* tu..haha. Sejak jam 10 malam tadi saya dah puasa dan pagi tadi sebelum jam 8 pagi saya dan abang dah berdiri depan makmal klinik..dengan harapan awal kena ambil darah dan minum air gula, awallah juga dapat makan 2 jam kemudian.. haha.

Alhamdulillah Allah permudahkan untuk saya minum air gula tu..saya ikut tips yang kawan dah bagi. Katanya, sebelum minum air gula tu minum air putih dulu sikit lepas tu terus minum air gula tu sampai habis tanpa menoleh ke kiri dan kanan.. haha. Saya nak buat macam tu tapi malangnya air gula tu suam yang masih panas-panas lagi maka terpaksa minum sikit-sikit..dapatlah minum dengan 3 kali teguk je terus licin gelas tu.. haha. Rasa dia fuhhh...manis yang amat tapi alhamdulillah saya berjaya habiskan. Yeah!!



Lepas minum terus ajak abang pergi beli kuih cakoi yang dah lama tak makan..beli je padahal lagi 2 jam baru dapat makan..wawawa. Tengok je lah abang makan pau ayam telur dengan hati tabah..haha. Lebih kurang 1 jam lebih merayau membuang masa, kami pun balik semula ke klinik untuk ambil darah kali kedua. Tepat-tepat jam 10 nama saya dipanggil dan lepas tu dapatlah makan cakoi dengan *lahapnya*..haha. 

Alhamdulillah keputusan gula ok-ok saja..sebelum minum air gula 4.6 bacaannya dan selepas minum air gula 6.6..syukur ya Rabb :) Terus laju-laju tunggu giliran jumpa doktor pula sambil kunyah cakoi.. haha. Oh, ya..saya dan abang beli cakoi perasa peanut dan kaya..nyam-nyam (tiba-tiba bagitau pula).

Masa jumpa doktor, kena scan dan doktor kata baby dah sempurna dan semuanya ok saja.. alhamdulillah :) Selamat berjumpa lagi doktor 2 bulan akan datang..hehe. 

Lepas balik dari klinik jalan lagi sekejap beli barang sikit sebelum balik..masa kat supermarket, tiba-tiba rasa macam pening dan mual rasa nak muntah. Cepat-cepat keluar dari situ dan duduk tepi longkang.. haha. Tak sampai 5 minit semua isi cakoi terkeluar balik..ieeew. Tak lain tak bukan saya salahkan air gula tu lah puncanya.. haha. Tabah je lah lagi 2 bulan kena minum lagi air tu..lalala.


Masuk dalam kereta terus sambung lagi makan cakoi.. haha.

11 comments:

  1. menariknya dlm entry ni, cakoi... hehe.. sini tak jumpa yg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dtgla bfort klu mau cba cakoi sdap 2:)

      Delete
    2. haha..dtgla bfort klu mau cba cakoi sdap 2:)

      Delete
  2. huhu... Esok fizah ada temujanji dengan doktor sebab berat naik mendadak. 4 kg dlm sebulan. Tak tau lagi. Kena minum air gula ke tidak. Huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa..tkut jgk 2 klu brat naik mndadak. Hrp2 tmujanji fizah esk ok2 sj..jgn rsau sgt ye :)

      Delete
  3. sorry br follow sis.. da brp bulan? sukanya dpt jumpa rakan2 ibu mengandung.. kte xmerasa lg 'sedapnya' air gula tu.. hrp xla :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah da 5 bln skrg:) xpe..xlama lg mrasa la 2 air gula yg *sdap* tu.. hehe.

      Delete
  4. hehehe aku nanti bulan 12 long.. malasnya hrp2 dapat air suam la, ndala terasa sgt haha.. 4 months to goooo chayo2 long! :) sori x dpt ikut contest tu hri hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nnt ko mrasa jg air gula 2 suel. smpai tmuntah aku oleh air 2..bgus2 ja ko nnt ar..hehe.

      Delete
  5. Errrr, air gula. Okey, harap2nya xde dan kalau kena pun nanti result semua okey. Saya baru lepas keluar wad semalam. BP drop dan Hb low. Nurse ngan sister kat hospital tu siap bising2 dia pulak soh sy minum minuman yg bergula sikit. Katanya kalau minum air masak je memang la pengsan. Siap suruh suami beli milo la, twister la, mcm2 kot.
    heeheheh,

    ReplyDelete
  6. waa..bhaya jgk 2.kna jga mkn mnum la ye spya ksihtn baik je n xde mslh lain pula.rsau jgk klu mcm 2.

    ReplyDelete

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP