Monday, May 16, 2016

INI ENTRI THROWBACK..HOHO

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah akhirnya terbuka juga hati & ringan jari jemari untuk update blog malam ni..semuanya hanya kerana sekeping gambar.


Ehem.. Itu gambar masa anak dara, masa degree dulu.. Dengan geng-geng sabahan. Kalau tak silap gambar ni masa tahun 2008 kot.. 1st semester & umur masa tu baru 20..muda woo.

Alkisahnya kitorang masuk je u terus join PSSCM..Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia. Minat punya pasal kan.. Dah tu gigihlah kitorang turun latihan 2x seminggu kalau tak silap & setiap malam jumaat pergi baca yaasin pula kat rumah persatuan kat bandar.

Secara jujurnya rasa enjoy join silat ni.. Badan sihat, maintain berat badan (ehh??), ramai kawan (takdelah asyik dengan kawan-kawan sabahan je kan) & paling terkesan sekali walaupun life dengan silat sepanjang 3tahun tu macam super busy sikit tapi rasa macam kita jadi lebih bijak manage time..siap sempat dapat dean list kot, haha. 

Bila tahap belajar tu dah tinggi sikit, mula lah kitorang selalu pergi berlatih silat kat rumah persatuan..Kat bandar ye, bukan dekat. Dalam setengah jam kot naik kereta kalau tak jam. Perginya selalu lepas isyak & baliknya tak lari 2 ke 3 pagi..anak dara apa la ni, haha. Sebelum pulang singgah makan pula..haa, bab ni kalau boleh elak dah lama nak elak. Yelah masa tu bergantung hidup dengan biasiswa, selalu bila biasiswa lambat masuk mulalah gelabah fikir nak korek duit manalah untuk belanja makan lepas balik silat ni. Kesian my tabung yang tak seberapa & tak pernah sempat nak penuh, selalu jadi mangsa keadaan..haha.

Dah la sampai asrama pernah paling lewat pukul 3.30 pagi.. Fuhh. Paginya pula nak pergi kelas pukul 7, siap ada test lagi kekadang. Tak sempat kot nak study. Tapi makin kita sibuk sebenarnya semakin kita pandai mengurus masa.. Eh, hipotesis apa tu.

Cukuplah kot throwback sampai situ je.. Nanti sedih sebab dah lama tinggal dunia silat. Kat Sabah Sarawak takde psscm..baju silat tu pun dari mula habis study tak pernah dah keluar dari bagasi..buang tebiat ke apa tiba-tiba pakai baju tu & bersilat sorang-sorang, haha.

Tapi yang pasti, saya belajar silat sampai tamat tau.. Walaupun tak kesampaian niat nak jadi jurulatih, ciss.

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP