Thursday, March 26, 2015

BABY SEAT 3 IN 1

Bismillahirrahmanirrahim....

Sebelum zahrah lahir lagi kami suami isteri memang dah decide seboleh mungkin tak nak anak tidur dalam buaian. Nak biasakan anak tidur atas tilam je macam biasa..rasionalnya sebab memudahkan bila nak travel atau tidur bermalam kat mana-mana, tak payah susah-susah nak angkut segala buaian tiap kali jalan.

Suatu hari tu, tengah kami jalan-jalan survey barang-barang baby, kami ternampak baby seat yang kena display..dah lah tengah dilema nak beli car seat ke tak,  ternampak pula  baby seat tu..memang bonus lah.



Benda ni ada fungsi 3 dalm 1..pertama boleh jadikan baby seat aka car seat. Pandai-pandai adjust la ye..hehe. Kedua, boleh dijadikan carrier untuk angkat baby ulang alik pergi kereta dan sebagainya. Ketiga pula, benda ni berfungsi macam kerusi malas untuk baby. Baby baring atau separuh baring kat situ dan boleh tolak seat tu ke depan dan belakang.

Kira benda ni boleh guna untuk menggantikan fungsi buaian yang kami tak nak tadi tu. Kalau jalan-jalan pun senang je nak bawa ni, dah memang wajib dalam kereta sebagai car seat..oh, mudahnya :-)




Zahrah  memang tidur lena kalau tidur dalam ni..bila dia tersedar,tolak-tolak seat lepas tu zahrah akan sambung tidur semula. Dalam kereta pun lah asyik nak tidur je sepanjang perjalanan bila duk dalam tu.. takdelah lenguh tangan riba baby sepanjang perjalanan lagi dah, yeah!

Kami beli seat ni kat survey, jenama my dear dengan harga RM259..mana nak dapat lagi seat 3 in 1 dengan harga murah camtu kan,  hehe. Seat ni baby umur tak sampai sebulan pun dah boleh masuk sampai baby dah umur 8 bulan. Waa..lepas ni zahrah boleh lah jadi duta my dear..sungguh-sungguh ummi review ni, haha.


1 comments:

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP