Tuesday, March 10, 2015

PENGALAMAN PERTAMA MANDIKAN ZAHRAH :-)

Bismillahirrahmanirrahim...

Sekarang ni entri memang mak-mak sangat, almaklumlah 1st time jadi ibu katakan.. haha. Hari ni nak share  macam mana masa saya mula-mula sekali mandikan zahrah.

Sejak keluar hospital hari tu, saya terus balik berpantang rumah mak.. zahrah pula setiap hari mak yang mandikan. Saya cuma tengok dan tolong pakaikan baju je..

Sehinggalah pada suatu hari, umur  zahrah masa tu belas-belas hari kot tapi tak ingat hari yang tepat. Masa tu abang balik rumah mentua kejap. Dalam pukul 5.30 petang camtu abang call..tiba-tiba ajak balik bermalam rumah mentua malam tu sebab abang nak pergi memancing dekat-dekat sana.

Abang tanya, "macam mana ye?"..saya dah er..err..macam-macam saya fikirkan sebab tak pernah lagi jauh dari mak sepanjang tempoh  pantang. Dalam hati risau fikir siapa nak tolong saya pantau  zahrah nanti..wawawa. Tapi akhirnya saya jawab ok juga kat abang.

Malam tu ok jugalah jaga zahrah tanpa mak, keadaan terkawal tapi esoknya bila tiba masa nak mandikan saya dah cuak sikit macam mana nak buat. Mak mentua pula tak ada pagi tu..

Nak tak nak saya try juga mandikan, ikut macam mana yang saya selalu tengok mak buat..haha. assistant saya pula abu zahrah. Alhamdulillah walaupun zahrah menangis waktu dimandikan tapi saya berjaya, haha. Rasa macan satu kemenangan besar kot berjaya mandikan zahrah..haha.

Sekarang walaupun mak masih mandikan zahrah tiap hari, bila mak tak ada saya dah tak kekok mandikan zahrah..alhamdulillah :-)

0 comments:

Post a Comment

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP