Monday, March 23, 2015

PERCUBAAN UNTUK HOLIDAY!!

Bismillahirrahmanirrahim...

Masa hidup berdua lagi kami suami isteri memang suka berjalan..tak kira lah nak jalan ke mana, asalkan dapat keluar rumah. Tapi kalau dapat jalan cuti-cuti malaysia lagi best..bonus sangat, haha.

Masa mengandung sekalipun memang kuat jalan juga..tak peduli pun kaki bengkak, yang penting dapat berjalan..padanlah muka zahrah suka sangat tidur sambil dukung jalan-jalan, lalala.

Bila dah ada baby, ingatkan aktiviti berjalan ni akan automatik terhapus tapi rupanya tidak..zahrah baru umur sebulan 7 hari kami dah angkut bawa jalan, haha. Bukan main baby sekarang ye..tak sempat nak tunggu besar, haha.

Zahrah tak mau bagi kerjasama..dah letak depan doraemon pun still nangis juga, haha.


Ni masa sarapan pagi..ummi dan abi dah mandi, zahrah je tak mandi lagi..tidur je sepanjang sarapan tu :-)

Lena je dia tidur dalam kereta baru dia tu..lalala

Ummi dan abi yang excited lebih bergambar dengan pororo..haha

Macam biasalah zahrah tak mau bagi kerjasama..haha

Masa ni saya masuk dalam tengok cooler bag..

Terpaksa makan ganti-ganti masa dinner sebab zahrah tak mau duduk dalam stroller

Biar je budak kecik main sorang-sorang..

Alhamdulillah..pengalaman bawa zahrah jalan-jalan tak adalah susah mana..cuma zahrah jenis yang suka sejuk, kami bawa jalan dalam kawasan ada aircond je. Nak makan pun kena fikir dulu kat mana yang ada aircond tapi makanan sedap dan suasana best..

Bawa baby jalan-jalan kena sedia juga macam mana nak susukan dan tukar pampers. Tukar pampers ok je, boleh buat kat stroller dia. Nak susukan pula kena cari tempat yang jauh sikit dari orang lalu lalang dan kena sediakan kain untuk cover..aurat tetap kena jaga ye.

InsyaAllah nanti boleh bawa zahrah jalan-jalan lagi..:-)


2 comments:

  1. hehe comelnya baby...xpe biasakan bwk berjalan kecik2 nnt dh besar senang ..anak sy pun sy buat cmtu...happy parenting dear ^_*

    ReplyDelete
  2. Tq..hehe. ni jln2 ni xabis pntag lg ni, hehe.

    ReplyDelete

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP