Sunday, February 7, 2016

TRIP TO KUNDASANG PART 3 - IKAN KELAH SG. MOROLI

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

Punya lama baru nak update part 3..bukan main lagi kan. Ok ini yang terakhir untuk trip ke kundasang..2 hari 1 malam je pun:) destinasi terakhir di kundasang sebelum kami balik ke kk.

Sampai je terus baris beli tiket masuk..

Ni kaunter kedua..untuk dapatkan giliran masuk ke sungai. Jangan main-main, kena gilir-gilir tau nak tengok ikan..haha. Dekat kaunter ni juga boleh beli makanan ikan..

Camera ticket..tak ada ni tak boleh ambil gambar dengan ikan..dah serupa retis dah ikan, haha.

Ni baru tiket masuk..rm5 ye dewasa. Kalau nak mandi bayar rm10.

Masuk ikut pintu ni ye..

View pintu masuk dari dalam..

Ni pula view pintu keluar..nun di pagar tu.

Persiapan diri sebelum ke gigi dan lidah air..

Motif gambar ni ialah saja nak tunjuk ramai orang untuk sekali masuk kat sana..

Gambar ni pun motif sama macam tadi..cuma view dari sisi lain:)

Mereka suda turun di gigi air..saya hanya mampu berada di bibir air sebab takut kena gigit ikan..haha


Zahrah..fishhhhh, fishhhhh.

Ikan jadi banyak kumpul situ sebab dapat makanan..

Zahrah tak ada perasaan pun masa ni..Ibu bapa dia je excited lebih..haha

Kesian zahrah..sampai basah seluar kena turun dalam air.

Yang tadi dekat bibir dah mula tunjuk berani..haha

Siap sempat sembang lagi tu..


Zahrah tak sporting..sibuk tengok fish.

Sebelum pulang sempat bergambar lagi..lalala

Akhirnya berjaya sampai bawa abang dan zahrah tengok ikan kelah. Saya dah pernah pergi dah sebelum ni..tapi tak bosan pun..insyaAllah kalau ada rezeki lebih nak juga datang lagi bawa family yang lain.. Biiznillah.

0 comments:

Post a Comment

    © Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP